Clay-Field's Gold Tribute

"Vilho"

pitkäkarvainen collie, uros
s. 9.10.1997 (- 13.2.2012, vanhuus)

Lonkat: A/A
Silmät: (ok)/ok
kastroitu

Kasvattaja: Jari Kiviranta (kennel Clay-Field's), Orivesi

» Galleria
» KoiraNet

Harrastukset ja testit

Luonnetesti: +90 (hyväksytty)
Toko: 1 x ALO1
Näyttelyt: AVO-SA, 2 x SERT
jalostustarkastettu

Suku

Isä: Fair Tribute From Lassina
Emä: Fallow-Field's The Goldmind

Vilho syntyi 9.10.1997 Orivedellä ja kuoli 13.2.2012 Pirkkalassa 14,5 v. iässä. Vilhoa parhaiten kuvasivat sanat kiltteys, kuuliaisuus ja hellyys. Vilho rakasti ihmisiä ja halusikin aina lenkillä pysähtyä juttelemaan kaikille. Muista koiristakin se piti - ei ollut väliä, mitä rotua toinen oli tai kumpaa sukupuolta, Vilho tuli toimeen kaikkien kanssa. Ja muitakin viattomia luonnonkappaleita se oli valmis auttamaan. Tässä taannoin kevät-talvella siili oli kaatunut selälleen ja jäänyt piikeistään jäähän kiinni. Vilho piti huolen, että siili autettiin omille jaloille, ja niinhän toki kävikin.

Vilho sai elämänsä aikana kokea paljon kaikkea, ilman mitään suurempia sensaatioita, mutta hyvää elämää kuitenkin. Harmi etten saanut koskaan Vilhon geenejä jatkettua, mutta hyvät yksilöt ovat uniikkeja - turha niitä on lähteä kopioimaan. Sydämeen mahtuu vain yksi Vilho. Vilho on eittämättämättä elämäni koira ja rakkaus, kaipaan niin kamalasti vanhaa ukkoani... vielä tätä kirjoittaessani 4 kuukauden jälkeen kyyneleet valuvat solkenaan.

Terveys

Terveystilastot ovat varsin puhtaat: Silmät on peilattu pentuterveiksi (tosin epävirallisesti) ja aikuisenakin ne olivat CEA-vapaat. Lonkat ovat myöskin A-luokkaiset. Ainoat kosmeettiset vauriot löytyvät kuonosta ("onnenarpi"), ja etujalan parista varpaasta - seurauksena tapaturmasta vuosien takaa. Joku ilkeä ihminen oli jättänyt metsään kaljapullon puolikkaan, johon Vilho onnistui sovittamaan tassunsa sillä seurauksella, että pari jännettä ja verisuonet katkesivat. Kolmen tunnin operaatiolla ja lastahoidolla raajasta tuli kuitenkin vielä varsin toimiva. Vanhemmalla iällä todettiin kivessyöpä, mutta sekin hoitui leikkauksella.

Harrastukset

Koulutuksessa Vilhon kanssa on menty hakua, tokoa ja agilityä. Tokosta on vain yksi kilpailutulos, ALO1 (187 pistettä). Kisaaminen on jäänyt lähinnä emännän velttouden ja kisäjännityksen takia tähän. Hakupuoli jäi kesken, koska valitettavasti iän myötä on lisääntynyt reagointi laukauksiin. Reagointi voi olla perinnöllistä, mutta myös opittu käyttäytymismalli (lauman koirapomon, Onnin, kautta tulevaa). Luonnetesti ollaan käyty ja läpäisty, mutta pehmeä poika on, sekä pienellä taistelutahdolla varustettu.

Näyttelyissä on pärjätty kohtalaisen hyvin. Takana on useita SA- ja PU-tuloksia, sekä 2 x SERT. Eli kehissä on menestytty, vaikkei niitä paljoa ole kierrettykään (noin 3 - 5 näyttelyä vuodessa). Vilho on sijoittunut vuonna 2001 Suomen collieyhdistyksen Pirkanmaan alaosaston pk. collieiden näyttelyuroskisassa kolmanneksi.

Luonnetesti

Tampere 13.5.2000
Tuomarit: Pekka Orava ja Tarmo Nieminen
Tulos: +90 pistettä (hyväksytty)

I Toimintakyky +1a Kohtuullinen
II Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu -1 Pieni
V Hermorakenne +1a Hieman rauhaton
VI Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
VII Kovuus -2 Pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
IX Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon

Sukutaulu

Fair Tribute from Lassina
H (ulkom.) -/ok AVO-SA
GB IE MVA
Sandiacre Sonny Jim of Lassina
Lassina Lovely Boy
GB MVA
Sandiacre Sweet Valentine
Beadlow Rebekka Lordryn Little General at Beadlow
Beadlow Melody Maker
FI MVA
LT V-99
Fallow-Field's The Goldmind
B/B ok/- +93
Bermarks Oklahoma Oliver
A/A -/ok +44 AVO-SA
GB MVA
Bhyllsacre Just So
H (ulkom.)
Bermarks Guelder Rose
H (ulkom.) ok/- AVO-SA
Fallow-Field's In The Mood
B/B -/ok AVO-SA
C.I.B. FI EE MVA
EU V-91 FI V-92 PM V-97
HK2 TK2
Friby'n Herodes
A/A -/ok
Fallow-Field's Black Classiel
A/A -/ok AVO-SA