Pentuja

Saviniityn kennel

Marketta Tanskanen
Killontorintie 23
33950 Pirkkala

+358 41 5467 661
saviniityn@gmail.com

Asialliset tiedustelut pennuista tai tulevista yhdistelmistä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Koirankasvatuksessa tärkein tavoitteeni on hyväluonteinen, terve ja toimiva koira. Myös sukusiitosprosentti näyttelee suurta osaa: tavoitteenani on mahdollisimman alhainen prosentti. Koska aikasemmat pentueeni ovat olleet työlinjaisempia, olisi suuri haaveeni saada myöskin kauneutta ja näyttelylinjaisuutta omiin koiriini ja kasvatteihini. Mutta ikinä ei kauneus kuitenkaan mene terveen pään edelle.

Jalostusvalintoja tehdessäni kahlaan taustoja hyvin tarkkaan, minkä vuoksi valintojen tekeminen ei ole aina kovinkaan helppoa. Erityisesti viimeaikoina collieissa on ollut vaikeuksia löytää täydelliä paketteja, vaikka pientä paranemista olen huomannut hiipivän esiin. Japaninpystykorvien suhteen on helpompi tehdä valintoja, koska niiden jalostus Suomessa on collieihin verrattuna vähäisempää. Toki näissäkin ehkä puutteelliset terveystutkimukset ovat pienenä haittana. En kuitenkaan tarkoita, että ratkaisuni ovat aina täydellisiä: On laitettava asiat tärkeysjärjestykseen, valittava pienempi paha.

Pentujeni ostajilta toivon yhteistyötä ja pitkää pinnaa, sillä haluan seurata "lasteni" matkaa maailmalla. Tulen siis kiinteästi pitämään yhteyttä ja toivon sitä myös minuun pidettävän. Pidätän itselläni oikeuden päättää, kenelle pentuni myyn, eli olen aina aistit auki tutustuessani uusiin omistajaehdokkaisiin. Luotan vaistoihini ja ihmistuntemukseeni: Jos havaitsen pienenkin klikin, en koiraani myy. Toistaiseksi en ole kertaakaan joutunut valintojani katumaan. Kaikki kasvattini ovat olleeet rakastettuja ja hyvissä kodeissa.

Tulossa colliepentue heinä-elokuussa 2016

EE JMVA
Marcol Heartbreaker "Sulo"

lonkat A/A, kyynerät 0/0, silmät CRD/ok

luonnetesti +125 (hyv)
näyttelyt AVO-SA, 2 x VASERT

KoiraNet


RTK2
Twilight Moon Nifty Ninja "Sara"

lonkat A/A, kyynerät 0/0, polvet 0/0,
selkä VA0 LTV2, silmät CRD/ok

CEA M/M (sairas)
DM N/M (kantaja)
MDR1 M/M (sairas)

rally-toko RTK2, 2 x VOIHYV
agility MAXI-2 E, 1 x LUVA
näyttelyt NUO-ERI
jalostustarkastettu

KoiraNet


Pentueen sukusiitos 8 polvella laskettuna 0,37 %.
Pentueen sukutaulu KoiraNetissä
Pentue Pehkot-sivustolla


Pk. collienarttuni Twilight Moon Nifty Ninja "Sara" on astutettu. Pentueen isäksi valikoitui Marcol Heartbreaker "Sulo". Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pentuja on odotettavissa heinä-elokuussa 2016.

Pentuen isään, Suloon, tutustuin Pirkkalan ABC:llä, kun tarkoitukseni oli valita Marjo Hautaviidan kahdesta upeasta pojasta Saralle sulhanen. Sulo oli kuin kotonaan oudossa ympäristössä, upea ilmestys. Eniten minuun tehosi sen itsevarma ja avoin luonne. Pusujakin sain huolimatta siitä, että olin ihan vieras ihminen, vaikka Sulo ei mikään todellinen pusukone olekaan.

Sulon rakenne, uskomattoman kauniit liikkeet sekä erityisesti luonne veivät sydämeni kokonaan. Alkuun olin kallellani myös upeaan Bruceen, joka oli toinen sulhasvaihtoehto, mutta lopulta päädyin kuitenkin Suloon kokemukseni ja vaistoni perusteella. Eikä ole huono asia, että nuoripari oli niin rakastuneita toisiinsa ilman juoksuakin.

Sara on kaunis ja hyvärakenteinen tyttö, jalostustarkastettu lähes täydellisin tuloksin. Aktiivinen, hyvällä työmoottorilla ja miellyttämisenhalulla toimiva Sara on koira, joka osaa myös rentoutua tarvittaessa. Utelias ja touhukas luonne tulee hyvin esiin useamman lajin harrastuksissa. Sara harrastaa agilitya ja rally-tokoa. Myös PK-hakuun ollaan tutustumassa. Paimennuskin kiinnostaa, mutta nyt siihen tuli väliaikaiseksi esteeksi tämä tiineys. Sara rakastaa ja paimentaa lapsia. Yhdellä lauseella kuvattuna Sara on ystävä, jonka kanssa voi tehdä mitä vain ja mennä minne vain.