Clay-Field's The Real Appeal

"Onni"

pitkäkarvainen collie, uros
s. 10.8.1996 (- 12.11.2007, vanhuus)

kivesvika
kastroitu

Kasvattaja: Jari Kiviranta (kennel Clay-Field's), Orivesi

» Galleria
» KoiraNet

Suku

Isä: Golden Mist Let It Be Me "Rosso"
Emä: Fallow-Field's After Affair

Onni syntyi 10.8.1996 Orivedellä ja muutti Taivaaseen 12.11.2007 klo 19 jättäen kauniin muiston ja onnellisen päätöksen onnelliselle koiralle. Onni oli lauman vanhin koira ja asemaltaan ehdoton pomo. Onnista itsestään ei paljoa ole kertomista, se oli yksinkertaisesti vain koiramaailman oloneuvos... ja emännän sydänkäpynen.

Luonteesta voisin antaa omaa analyysiä, koska viralliset luonnetestit jäivät muille koirille. Kuten mainittua, Onni oli lauman pomo ja sitä asemaa oli vaikea muiden piskien horjuttaa. Emännällekin se oli aikoinaan hurjan vaikeaa, mutta selkävoitto tuli suoritettua. Iän myötä periksianto tosin lisääntyi.

Onni oli koira, joka osasi ottaa ilon irti elämästään - silloin kun siihen oli aihetta. Vahinko vain, että kovin harvat pääsivät sitä koskaan näkemään. Onni oli talon vartija ja suojeli vannoutuneesti sen asukkaita. Käytännön syistä hänelle ei suotu sitä iloa, että hän olisi päässyt liiaksi tutustumaan talon vieraisiin. Tämän kunnian saivat nuoremmat lauman edustajat.

Onnin uranvalinnan esteeksi nousi piilokiveksisyys, joka johti "pallien" poistoon melko varhaisella iällä. Mieshormonit pääsivät jylläämään pienen miehen päässä liian voimallisesti ennen leikkausta, joten vaihtoehdot olivat melko rajalliset. Seurauksena alkoi luonnollisesti leveyssuunnan mittava kehittyminen. Tämä aiheuttikin emännälle päänvaivaa, että millä ruokavaliolla saisi linjat pidettyä aisoissa. Enkä ole patenttia onnistunut siitä vielä kehittämään.

Onnin tottelevaisuuteen kuului 100-prosenttinen toteutuminen seuraavissa käskyissä:

  • "Syömään!"
  • "Nukkumaan!"

Koulutuksesta muuten voin kertoa sen verran, että perustottelevaisuus aikoinaan Onnille opetettiin. Taitojen ylläpito vain oli kyseenalaista... No, tassua Onni antoi nätisti makupalan toivossa. Hakua aloiteltiin silloin nuorella iällä, mutta se jäi varsin pian. Onni kun tykkäsi enemmän makkaroista kuin maalimiehistä. Agilityä aloiteltiin myös ja se olisikin ollut mieluinen laji pojalle, mutta emännän kävi liiaksi sääli niveliä. Siispä Onnin kohtaloksi koitui asettuminen sohvan valtiaaksi - eipä sillä, että siinä olisi ollut sillä valittamista. Kukapa ei nauttisi helposta elämästä!

Sukutaulu

Golden Mist Let It Be Me
A/A -/ok AVO-SA
Golden Mist Super Troop
A/A AVO-SA
Zinnia's Bells Of Paris
AVO-SA
Steadlyn Nothing To Declare
Golden Mist Blue Maxime
A/A AVO-SA
Golden Mist Perfectsurprise
H*/- AVO-1
Steadlyn Silver Brocade
H*/- AVO-1
Fallow-Field's After Affair
B/B -/ok AVO-1
Martini ze Zlate Jalny CS
A/A -/ok -57 AVO-1
C.I.B. CSFR MVA
Schwarzer Husar vom Paradies
C.I.B.
Fleurette vom Paradies
Fallow-Field's Black Classiel
A/A -/ok AVO-SA
Sunsweet Black Spartacus
H*/- VET-SA
Goldshadow Black Kadima
AVO-1